Vätgas Sverige har stor erfarenhet av driva nationella och internationella projekt som driver vätgasutvecklingen framåt. Projekten stöds av bland annat EU, eller svenska investeringsstöd.
Målet med projektet var att öka acceptansen för Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV). Projektet omfattar implementering av genom FCEV-fordon i Skandinavien och etablering av en vätgastankstation i Oslo. Vätgas Sverige var en av flera partners i projektet.
Mer infoSyftet med projektet är att initiera utbyggnad av en storskalig vätgasinfrastruktur för större fordon, bussar och arbetsmaskiner samtidigt som man kartlägger hur infrastrukturuppbyggnaden behöver göras. Projektet är finansierat av Nordic Innovation och Vätgas Sverige, Norsk Hydrogenforum, Brintbranchen, VTT samt Icelandic New Energy.
Mer infoProjektets övergripande mål är att skapa en multinationell och tvärsektoriell plattform för samarbete, bestående av ledande aktörer inom förnybar energi och vätgasteknik för att bygga en framtida lösning för koldioxid- och andra klimatföroreningars fria energisystem runt Östersjöområdet.
Mer infoProjektet syftar till öka samarbetet kring förnybar vätgas i Östersjöregionen och Ukraina. Genom att samla näringslivet och experter för att diskutera hela värdekedjan för vätgas, storskalig vätgaslagring och distribution, tvärsektionella applikationer och samarbete kring policies och strategier.
Mer infoEtt delvis finansierat EU-projekt för att påskynda vätgasinfrastrukturen i Norden. Projektet leds av Vätgas Sverige tillsammans med Toyota, Everfuel, Statkraft och Huyndai. Projektet omfattar etablering av en elektrolysör, åtta tankstationer och varierande bränslecellsfordon.
Mer infoEtt projekt inom Interreg ÖKS för att främja produktion, distribution och användning av vätgas från förnybar energi. Vätgas Sverige var en av flera partners.
Mer infoSyftet med projektet är att främja kommersialiseringen av bränslecellsbussar genom storskalig utbyggnad av fordon och infrastruktur så att bränslecellsbussar vid slutet av projektet är kommersiellt gångbara samt att myndigheter har underlag för att ta framriktlinjer för ett kollektivtrafiken.
Mer info2023/09/29
Genom samverkan med aktörer från näringslivet, myndigheter och akademin driver vi på utvecklingen mot ett bättre klimat.